قهوه سازلوازم خانگی برقی

راهنمای خرید موکاپات و طرز تهیه قهوه اسپرسو به زبانی ساده

موکاپات چیست؟ طرز تهیه یک فنجان اسپرسو به زبان ساده

موکاپات یکی از ساده ترین قهوه ساز هایی است که با کمترین هزینه میتونید تهیه کنید. مستر نکست توی این مطلب قصد داره تا جواب سوال موکاپات چیست رو بده و نکاتی رو برای خرید موکاپات و همچنین طرز استفاده از این قهوه ساز رو به زبان ساده بهتون آموزش بده. پس با ما همراه باشید تا به یک فنجان اسپرسوی لذت بخش با استفاده از موكاپات برسیم.

 

موکاپات چیست؟

موکاپات (Moka Pot) یک نوع قهوه ساز روگازی است که حدود 90 سال پیش اختراع شده.

راهنمای خرید موکا پات

موکاپات یک ابزار خونگی برای تهیه اسپرسو است. این وسیله کار شما رو برای تهیه اسپرسو راه میندازه. با این وسیله میتونید قهوه ای رو با کیفیت اسپرسوسازهای حرفه ای تهیه کنید. اما نباید انتظار داشته باشید که مانند یک اسپرسوساز صنعتی، قهوه ای با خامه ی نارنجی رو بهتون بده. با این تفاسیر باید بگم شما هیچوقت از داشتن این وسیله پشیمون نمیشین. این تجربه اروپایی ها و امریکایی هاست که اکثرشون برای تهیه اسپرسوی خونگی از موكاپات استفاده میکنند.

 

 

در موکاپات چه تکنولوژی به کار رفته است؟

موکاپات از یه سیستم جالب برای گرفتن اسپرسو استفاده میکنه.

موکا پات

همونطور که میدونین اسپرسو به روش عبور آب داغ با فشار زیاد از بین ذرات فشرده قهوه تهیه میشه. موكاپات هم با همین روش قهوه رو تهیه میکنه و اما به شکلی جالب. آب در قسمت پایینی موکاپات قرار گرفته و پودر قهوه ی فشرده رو باید توی توری بالاتر از آب قرار بدید. بعد از حرارت دادن به آب، آب به جوش میاد و حجم اون بیشتر میشه و از لوله ای که زیر توری قهوه وجود داره با فشار بالامیره و بعد از اون اسپرسو با فشار زیاد از لوله ی بالای پودر قهوه بالا میره و توی قوری بالایی موکاپات میریزه. به همین سادگی اسپرسوی شما آماده ی خوردن میشه.

اسپرسو یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی های گرم دنیاست.

 

 

تاریخچه ی موكاپات

موکاپات یک نوع قهوه ساز رو گازی است که در سال 1933 توسط لوئیجی دو پونتی، مبتکر ایتالیایی اختراع شده است. موکا نام شهری در یمنی است که یکی از بنادر مهم تجارت قهوه در آن قرار داشته است.

دو پونتی از خاصیت افزایش حجم آب برای ایجاد فشار پشت آب داغ و عبور آن از روی پودر قهوه استفاده کرد. اون توی یک فضای قوری شکل، سیستمی رو به کار برد که به کمک گرما آب داغ رو با فشار از بین ذرات قهوه عبور میده و عصاره ی قهوه ( اسپرسو ) رو در قسمت بالای قوری خالی میکنه. لوئیجی دو پونتی طرح موکاپات رو برای شرکت آلفانسو بیالتی به ثبت رسوند. اینطور بود که بیالتی معروفترین و مطرح ترین برند موکاپات شناخته میشه. و اکثر موکاپات های بازار از روی طرح های اون ساخته شده.

 

 

چرا موکاپات بخریم؟

موكاپات با نام های دیگری مانند اسپرسوساز روگازی هم شناخته میشود.  اگر خرید دستگاه اسپرسوساز برایتان مقرون به صرفه نیست و همچنان دلتوان قهوه میخواهد بهترین جایگزین یک موکا پات خوب است. ارزان ترین دستگاه های اسپرسوساز قیمت هایی بالا 1 میلیون تومان دارند. که در مدل های بسیار پیشرفته ی کافی شاپی به قیمت های نزدیک 40 میلیون نیز میرسند. اما موکا پات رو گازی را با هزینه ی 100 هزار تومانی نیز میتوانید خریداری کنید.

در اصل باید بگویم موکا پات جایگزین خوش قیمت تری برای یک فنجان قهوه نسبت به دستگاه های اسپرسوساز است. منتها نباید از آن انتظار کیفیتی نظیر اسپرسوساز های حرفه ای را داشته باشیم.

 

 

اجزای موكاپات

اجزای تشکیل دهنده موکا پات

موکاپات از سه بخش اصلی تشکیل شده که در واقع سه محفظه هستند:

  • محفظه ی آب که در قسمت پایین قوری قرار دارد؛
  • محفظه ی پودر قهوه که در قسمت میانی موكاپات قرار میگیرد؛
  • محفظه ی عصاره ی قهوه ( اسپرسو ) که در بالاترین قسمت قوری قرار دارد؛

 

موكاپات چگونه کار می کند؟

موکا پات

آب در محفظه ی پایینی به وسیله ی گرما داغ میشود، به دلیل ایجاد فشار از طریق مسیری قیف شکل به سمت بالا حرکت میکند. آب داغ وارد محفظه پودر قهوه شده و با فشار از لای پودر قهوه عبور میکند. محفظه ی میانی دارای فیلتر است که پودر قهوه را در جای خود ثابت نگه می دارد. عصاره ی بدست آمده از طریق یک لوله به قیمت بالای قوری منتقل شده و در آنجا درون محفظه ی بالایی خالی میشود.

 

 

 

تهیه اسپرسو با موکاپات به زبان ساده

طرز تهیه قهوه اسپرسو با موکا پات

  • برای تهیه اسپرسو با موکاپات، ابتدا مخزن آب را تا زیر سوپاپ پر میکنیم.
  • مخزن قهوه موکاپات را پر میکنیم. سطح پودر قهوه را کاملا هموار میکنیم. نیاز نیست زیاد فشرده کنیم. زیرا فشار آب زیاد نیست.
  • مخزن قهوه که شکلی مانند قیف در زیر آن پیداست را روی مخزن آب میگذاریم و قوری موکاپات را می بندیم.
  • موکاپات رو روی شعله ملایم میذاریم. اگر از شعله پخش کن استفاده کنید بهتره. شاید پروسه ی کم زمان ببره اما اسپرسوی دلنشینی رو بهتون میده.
  • بهتره بالا سر موکاپات وایستین تا خروج قهوه رو کنترل کنید. وقتی قهوه از لوله ی وسط مخزن بالایی شروع کردن به بیرون اومدن. صبور باشید تا رنگ اون عصاره کمی شفاف تر بشه و ی جورایی قل قل کنه. اون موقع باید گاز رو خاموش کنید.
  • بهتره که برای سرو اسپرسو از فنجون گرم شده استفاده کنید. چون واقعا لذت بخش تره.
  • وقتی اسپرسو رو توی فنجون ریختین، موکاپات رو به حال خودش رها کنید تا خنک بشه.
  • برای شستن موکاپات نیاز نیست همیشه کف مالیش کنید. چربی خود قهوه باعث میشه موکاپات شما اسپرسوهای لذیذ تری رو بهتون بده.

 

 

چند نکته مهم در استفاده از موکاپات

  1. آب رو تا زیر سوپاپ اطمینان پر کنید. چون اگه آب به هر دلیلی نتونه از دریچه ی اسپرسو بالا بره. این سوپاپ اطمینان سریع بخار آب رو خارج میکنه و فشار رو پایین میاره و از بروز حادثه ی ترکیدن جلوگیری میکنه.
  2. سعی کنید از شعله ای استفاد کنید که بیشتر قسمت زیر محفظه ی آب رو پوشش بده نه اطراف رو. اگر شعله به اطراف موكاپات کشیده بشه ممکنه دسته ی موکاپات رو آب کنه، باعث داغ شدن قسمت بالایی موکاپات و در نتیجه ذوب شدن واشر میانی بشه و میتونید به سوپاپ اطمینان نیز آسیب برسونه.
  3. هرچند وقت یک بار واشر میانی رو چک کنید تا آب از کناره های موکاپات بیرون نزنه.
  4. مخزن قهوه رو زیاد فشرده نکنین. چون آب داغ موکاپات فشار زیادی برای عبور نداره و ممکنه قهوه به جوش بیاد. که طعم سوختگی رو به همراه خودش داره.
  5. مخزن آب موكاپات رو با آب سرد پر کنید. بعضی ها میگن با آب داغ پر کنید. اما آب اگه سرد باشه تا به دما بالا برسه حجمش خیلی بیشتر میشه و این باعث میشه فشار بالاتری برای عبور از پودر قهوه ایجاد بشه. یادتونه که: اسپرسو با عبور آب داغ با فشار از روی پودر قهوه به دست میاد.
  6. فقط با آسیاب مخصوص اسپرسو قهوه رو تهیه کنید. نه درشت تر و نه ریز تر. چون مطمئنا در صورت عدم رعایت این نکته قوریتون با آب داغ گل آلود پر میشه نه اسپرسو.

 

با اسپرسو چه نوشیدنی های میتوان درست کرد؟

کاپوچینو، لاته، فلت وایت، آمریکانو و …. . کلا نوشیدنی هایی که بر پایه ی اسپرسو درست میشن دارای سه بخش اسپرسو، شیر و فوم شیر هستند. که بعضی وقتا آب جوش هم میتونه بهش اضافه بشه مثل آمریکانو که ترکیبی از یک شات اسپرسو و یک شات آب جوشه.

 

برای خرید موکاپات باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

  • برند و محل ساخت:

خود بیالتی (Bialetti) که نخستین تولید کننده موکاپات بوده، هنوز هم مورد اعتماد ترین برند است. این شرکت ایتالیایست که در چند کشور دیگر نیز خط تولید دارد.

 

  • روگازی یا برقی:

موکا پات دو نوع روگازی و برقی دارد. که پیشنهاد میشود از نوع روگازی استفاده تهیه کنید. زیرا هم هزینه ی کمتری دارند. و اینگه برقی ها چیز اضافی ندارند.

 

  • ظرفیت:

موكاپات شما باید چند کاپ باشد؟ قهوه خور ها که دو کاپ به پایین راضی نیستند. اما اگر تنها قهوه میخورید تک کاپ هم برای شما کافیست. زیرا عملیات اسپرسو گیری نیز زیاد طولانی نیست.

 

  • جنس:

آلومینیوم یا استیل؟ ترجیحا استیل، زیرا فرق قیمتی چندانی ندارد، طعم قهوه را عوض نمی کند، آسیب پذیری آن کمتر است و دوام بیشتری دارد.

 

امیدوارم با استفاده از این راهنمای خرید موکاپات، اطلاعات کافی برای خرید موکا پات را به دست آورده باشید. اگر هم سوالی در مورد مو کاپ یا قهوه داشتید میتونید در زیر همین مطلب از ما بپرسید. همچنین ما لیستی از بهترین موکاپ های را در مطلب مطلب « بهترین موکاپات های بازار » برای خرید معرفی کردیم که پیشنهاد میکنیم حتما این مطلب را نیز مطالعه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − شش =

دکمه بازگشت به بالا