کالای دیجیتالهارد و فلش

آموزش تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

آموزش تبدیل هارد داخلی کامپیوتر یا لپ تاپ به اکسترنال

برای اینکه بخواهیم از هارد دیسک اینترنال کامپیوتر ها یا لپ تاپ های قدیمی استفاده کنیم، میتوانیم با استفاده از چند قطعه آنها را به یک هارد اکسترنال تبدیل کنیم. قطعا برایتان سوال پیش آمده که؛ چطور میتوانید هارد اینترنال را به اکسترنال تبدیل کنید؟ برای جواب این سوال حتما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

مزیت های تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

قبل از اینکه ببینیم برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال چه اقداماتی را باید انجام دهیم بهتر است کمی با مزیت های این کار آشنا شویم. به صرفه بودن هزینه نهایی تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال نسبت به قیمت هارد های اکسترنال یا بازیابی اطلاعات و افزایش کارایی از دلایلی هستند که در ادامه به صورت مختصر در مورد آنها توضیح خواهیم داد.

هزینه ی پایین

اگر همین الان سری به فروشگاه های اینترنتی بزنید و متوجه قیمت های بالای هارد های اکستنرال خواهید شد. در صورتی که با تهیه یک باکس یا پایه ی تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال میتوانید تا حد زیادی در هزینه ها صرفه جویی کنید.

اما اگر باز هم نصبت به این اقدام اعتماد کافی را ندارید و میخواهید یک هارد اکسترنال نو برای خودتان بخرید، پیشنهاد میکنم حتما ابتدا از مطلب « بهترین هارد اکسترنال » بازدید کنید. تا بهترین هارد های اکسترنال را با هر بودجه ای که دارید تهیه کنید.

کاربرد های بیشتر

اگر برای افزایش سرعت کامپیوتر یا لپ تاپ تان قصد دارید حافظه ی HDD یا همان هارد دیسک را با یک حافظه ی پرسرعت SSD عوض کنید به راحتی میتوانید حافظه داخلی قدیمی را به صورت یک هارد اکسترنال مورد استفاده قرار بدهید. که البته قبل از این اقدام باید نکاتی را که در بخش های بعدی گفته میشود رعایت کنید.

اگر قصد خرید یک هارد پرسرعت برای ارتقای سرعت لپ تاپ تان را دارید پیشنهاد میکنم حتما به مطلب « بهترین هارد های SSD اینترنال » سر بزنید. تا با راهنمای خرید هارد SSD، بهترین هارد را برای ارتقا سیستم خودتان تهیه کنید.

 

بازیابی اطلاعات هارد اینترنال سالم از کامپیوتر یا لپ تاپ معیوب

اگر لپ تاپ یا کامپیوتر قدیمی دارید و نمیدانید چطور باید از هارد دیسک آن استفاده کنید، بهترین پیشنهاد برای شما این است که با تهیه که قاب تبدیل، آن را به یک هارد اکسترنال در دسترس تبدیل کنید. شاید پیش خودتان فکر کنید که میتوانید همان هارد قدیمی را بر روی لپ تاپ یا کامپیوتر جدیدتان نصب کنید. اما باید بگویم که این کار قطعا برایتان زمان گیر خواهد بود و اینکه ممکن است لپ تاپ جدید شما تنها دارای یک اسلات برای قرار دادن هارد باشد و از این هارد قدیمی نتوانید در کنار هارد اصلی لپ تاپ استفاده کنید.

 

ارتقا راحت تر

اگر یک هارد اکسترنال تهیه کنید به مرور زمان نسل های جدیدی از هارد ها ارائه میشوند که برای دسترسی به آنها باید هزینه ی یک هارد اکسترنال کامل را پرداخت کنید. اما با تهیه باکس تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال میتوانید برای ارتقا به هارد های پرسرعت تر، هزینه ی یک هارد داخلی را پرداخت کنید و آن را درون باکس تبدیل قرار دهید. پس به راحتی میتوانید به سرعت های بالای نسل های جدید دست پیدا کنید و در هزینه نیز صرفه جویی کنید.

 

اقدامات و بررسی هایی که قبل از خرید باکس تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال باید انجام دهیم

قبل از اینکه بخواهیم باکس تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال را تهیه کنیم، لازم است بررسی هایی را انجام دهیم. این بررسی ها به این دلیل انجام میشود تا ببینیم هارد قدیمی ما چه خصوصیاتی دارد و برای تبدیل شدن به یک هارد اکسترنال چه نکاتی را باید رعایت کنیم. در ضمن در همین ابتدای کار باید بررسی کنیم که؛ هارد دیسک قدیمی ما سالم است یا خیر؟ طول عمر آن چقدر است؟ و آیا تبدیل آن به یک هارد اکسترنال بصرفه است یا خیر؟

اطمینان از سالم بودن هارد اینترنال

قبل از هر اقدامی باید از سالم بودن هارد دیسک مطمئن شویم. برای این کار میتوانید نرم افزار Crystal Disk Info استفاده کنید. بعد از دانلود و نصب این نرم افزار کافی است آن را اجرا کنید. این برنامه اطلاعاتی مانند نوع اتصال هارد دیسک، سرعت و استاندارد ها را نشان میدهد. مهمترین امکان این نرم افزار نمایش وضعیت سلامت هارد دیسک شماست. اگر Health Status برنامه شما وضعیت سبز را نمایش داد یعنی، وضعیت مطلوب است و میتوانید با خیال راحت هارد دیسک را به هارد اکسترنال تبدیل کنید. اما اگر وضعیت قرمز بود، باید به فکر تهیه یک هارد جدید باشید زیرا عمر هاردتان به پایان رسیده است.

سایز و فرم هارد دیسک

هارد دیسک ها در کل دارای دو اندازه ی استاندارد هستند. اندازه هارد دیسک های مکانیکی سیستم های دسکتاپ یا همان رومیزی معمولا 3.5 اینچ است. هارد های کامپیوتر رومیزی از لحاظ اندازه از هارد لپ تاپ بزرگ تر هستند اما در قیمت از آنها ارزان ترند. تفاوت دیگری که بین هارد کامپیوتر و لپ تاپ وجود دارد این است که، هارد های 3.5 اینچی به دلیل ولتاژ ورودی برق بالا نیاز به یک منبع تغذیه خارجی دارند که برای درست کردن یک هارد اکسترنال چندان جالب به نظر نمیرسند.

اما هارد دیسک های لپ تاپ مانند حافظه ی های SSD سایز 2.5 اینچی دارند که به راحتی و بدون استفاده از منبع تغذیه جداگانه و با استفاده از یک باکس تبدیل میتوانند به یک هارد اکسترنال جمع وجور تبدیل شوند.

 

سرعت انتقال و ظرفیت هارد دیسک

از آنجایی که باکس تبدیل قرار است از طریق USB به کامپیوتر متصل شود باید سعی کنید به سراغ گزینه هایی بروید که سرعت انتقال بالاتری داشته باشند. مثلا سرعت انتقال USB 3.0 تقریبا به سرعت انتقال از طریق کابل SATA نزدیک است. اما سرعت انتقال USB 2.0 کمی پایین تر است.

یکی دیگر از نکاتی که برای استفاده از هارد اکسترنال باید در نظر بگیرید سرعت چرخش هد هارد دیسک است. که در واقع تعین کننده ی سرعت خواندن و نوشتن از هارد دیسک است. در رابطه با سرعت چرخش هد باید این نکته را در نظر بگیرید که سرعت بالا موجب داغ شدن هارد دیسک میشود پس اگر قرار است به صورت پیوسته از هارد اکسترنال استفاده کنید بهتر است از هارد هایی با سرعت پایین استفاده کنید.

و کارایی هارد های سرعت بالا بهتر است برای بک آپ گیری هفتگی و ماهانه باشد تا استفاده ی پیوسته.

نکته ی خیلی مهم در رابطه با انتقال داده ها از طریق پورت های USB این است که نسخه های قبل از USB 2.0 از انتقال فایل های بزرگ پشتیبانی نیمکنند. پس بهتر است از باکس هایی با درگاه های (2TR+) استفاده کنید.

 

رابط اتصال هارد دیسک

در کل رابط هارد دیسک دو نوع SATA و PATA است. اتصال پاتا یک اتصال قدیمی است که تقریبا دیگر در هیچ هاردی استفاده نمیشود. به همین منظور تمام باکس های تبدیل هارد اکسترنال به اینترنال از رابط SATA پشتیبانی میکنند. پس لازم است از مطمئن شوید که هارد دیسک انتخابی شما از این نوع رابط استفاده میکند. برای اینکار میتوانید از همان نرم افزار Crystal Disk Info که بالاتر معرفی کردیم استفاده کنید.

اگر قصد دارید هارد دیسک قدیمی خودتان را با یک هارد دیسک جدید عوض کنید حتما به مطلب « بهترین هارد دیسک های اینترنال » سر بزنید تا با بهترین هارد دیسک های اینترنال آشنا شوید.

انتخاب بهترین قاب تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

وقتی تمام موارد بالا را چک کردیم نوبت به انتخاب یک باکس تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال مناسب میرسد. برای انتخاب بهترین باکس تبدیل سازگار با هارد دیسک شما کافی است به نکاتی که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، توجه کنید.

جنس و کیفیت باکس تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

جنس باکس تبدیل هارد دیسک از دو نوع فلزی و پلاستیکی است که هرکدام مزایا و معایبی دارند که بهتر است با توجه به این مزایا و معایب جنس مورد نظر خودتان را انتخاب کنید.

باکس فلزی از نظر انتقال حرارت و خنک سازی تا حد زیادی از جنس پلاستیکی بهتر عمل میکند اما از نظر ظاهری چنگی به دل نمیزند. البته باید بدانید خنک سازی درست و انتقال حرارت باعث افزایش عمر هارد شما خواهد شد. همچنین از نظر استحکام نیز از باکس پلاستیکی مقاوم تر است.

باکس پلاستیکی از نظر طراحی همانند هارد های اکسترنال جدا نشدنی بسیار زیبا است. اما از نظر مقاومت و انتقال حرارت کمی ضعیف تر از باکس فلزی عمل میکند. البته در مورد مقاومت جنس پلاستیک باید این را بدانید که از پلاستیک فشرده شده ساخته شده اند و تا حد زیادی نیز در برابر ضربه مقاومت دارد.

 

پورت خروجی باکس تبدیل هارد دیسک

انتخاب پورت خروجی باکس تبدیل هارد داخلی به اکسترنال کاملا به نحوه ی استفاده ی شما بستگی دارد. شما میتوانید از پورت های USB، فایروایر و یا پورت eSATA استفاده کنید. که بیشترین استفاده را میتوانید از پورت های USB داشته باشید.

پورت های USB نیز مدل های مختلفی دارند که در سرعت انتقال با هم تفاوت دارند. البته این تفاوت سرعت انتقال داده ها موجب شده تا قیمت آنها نیز متفاوت باشد. یعنی باکسی که پورت USB 3.0 دارد قیمت بیشتری نسبت به باکس با پورت USB 2.0 دارد.

رابط داخلی باکس تبدیل هارد

همانطور که در بخش قبلی سایز هارد دیسک اینترنال خودمان را چک کردیم، حالا وقت آن است که با توجه به آن باکس تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال مناسب خودمان را انتخاب کنیم. یعنی اگر هارد ما از نوع 3.5 اینچی است باید به سراغ باکس های 3.5 اینچی برویم.

اما اکثر هارد دیسک هایی که در بازار وجود دارند دارای سایز 2.5 اینچی از نوع رابط SATA هستند. این باعث شده تا باکس های 2.5 اینچی با رابط SATA را به راحتی بتوانید در بازار پیدا کنید.

پایه تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

پایه های ویژه ی تبدیل هارد دیسک به شما این اجازه را میدهند تا بدون استفاده از قاب و با قرار دادن هارد روی پایه آن را به کامپیوتر یا لپ تاپ تان متصل کنید. این پایه ها همچنین این امکان را برایتان فراهم میکند که چند هارد حتی در سایز های مختلف را به صورت همزمان به لپ تاپ تان متصل کنید.

حالا که با تمام این نکات آشنا شده ایم پیشنهاد میکنم حتما به مطلب « بهترین باکس تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال » که ادامه همین مطلب آموزشی است، سر بزنید.

استفاده از قاب تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال میتواند یکی از بهترین راه ها برای حفظ اطلاعات و همچنین ارتقا سیستم شما باشد.

 

آموزش تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال به وسیله ی هارد باکس

هارد باکس ها وسیله هایی هستند که قرار است کار ما را راحت کنند، پس ساختار پیچیده ای ندارند. معمولا هارد باکس ها به صورت کشویی باز شده و به صورت جای باتری کنترل تلویزیون در جای خودشان ثابت میمانند. البته بعضی از هارد باکس ها با پیچ محکم میشوند و با یک پیچ گوشتی کارتان راه میوفتد.

در حالت کلی کافی است که هارد باکس را با دقت و کمی فشار باز کنید، هارد دیسک را درون آن قرار دهید و اتصال آن به پورت SATA را با دقت انجام دهید و درب هارد باکس را ببندید. به همین راحتی یک هارد اکسترنال درست کرده اید.

 

نتیجه گیری در مورد قاب تبدیل هارد اکسترنال به اینترنال

قاب های تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال یکی از به صرفه ترین و عقلانی ترین راه ها برای استفاده از هارد های قدیمی یا همان هارد هایی است که برای ارتقا سیستم لپ تاپ، کنار گذاشته شده اند. با استفاده از این هارد ها حتی دیگر نیازی ندارید هزینه های گزاف برای خرید هارد اکسترنال پرداخت کنید.

برای بهبود عملکرد این مطلب امتیاز بدهید.
[کل: 2 میانگین: 5]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 5 =

دکمه بازگشت به بالا