راهنمای خرید گوشی

آیا میخواهید از بازار موبایل خرید کنید؟ آیا این تنوع محصولات گوشی های هوشمند شمارا سرگردان کرده است؟ فکر میکنید گوشی که مد نظر شماست در بازار وجود دارد؟ میخواهید سلیقه خودتان را از بین این دنیای رنگارنگ پیدا کنید؟ ابتدا باید بدانید که چه مشخصاتی برای شما در خرید گوشی هوشمند اهمیت دارد و بعد به سراغ خرید بروید. از این رو با ما در این مقاله همراه باشید تا به شما بگوییم که چه چیز هایی در خرید یک گوشی مناسب را در نظر بگیرید. ما در این مقاله قصد داریم تا در مورد ویژگیهایی از گوشی صحبت کنیم تا کاربرانی که قصد خرید گوشی را دارند در هنگام خرید آنها را مد نظر قرار بدهند و بهترین خرید را با رضایت کامل داشته باشند.
امروزه گوشیهای هوشمند به راحتی توانسته اند، جای خود را در بین وسیلههای شخصیمان باز کنند و به یکی از پرکاربرد ترین وسایل تبدیل شوند. در واقع این ابزار دوست داشتنی و پرکاربرد را کمتر کسی دوست دارد از خودش جدا کند. این قضیه دلیل بر آن شده تا شرکت های مختلفی دست به تولید گوشی موبایل بزنند و در راستای جلب رضایت مشتری تنوع این محصولات را نیز خیلی زیاد کرده اند. به طوری که این موضوع موجب این شده است که انتخاب برای کاربر بسیار سخت و پیچیده به نظر برسد. و این دلیل در واقع باعث شد تا ما در کنار شما باشیم و این مقاله را با عنوان راهنمای خرید گوشی در اختیار شما قرار دهیم تا اگر خواستید دست به خرید گوشی بزنید بهترین انتخاب را داشته باشید.
قطعا برای خرید گوشی موبایل همه افراد ابتدا با این سوال مواجه میشوند، “چه گوشیای بخرم؟”. برای جواب دادن به این سوال باید ببینید چه انتظاری از یک گوشی هوشمند دارید. در واقع باید بدانید تمام گوشی های هوشمند مشخصات مشترکی دارند اما آنچه باعث فرق آنها میشوند تمایزشان در برخی از ویژگی های کلیدی است مانند سیستم عامل، باتری، پردازنده و … . در کنار این خصوصیات تمایز بخش مهمتریم چیزی که گوشیها را به چند قسمت تقسم میکند در واقع قیمت گوشی هاست که آنها را از لحاظ ویژگی به پرچمدار، میانرده و پایین رده تقسیم میکند. ما در این مقاله نکاتی از این قبیل که باید به آنها توجه شود را آوردهایم.
سیستم عامل
سیستم عامل گوشی های هوشمند به طور مهم که در بازار جا افتاده اند به دو دسته تقسیم میشوند: اندرودید|Android و آی او اس|ios . سیستم عامل اندروید ساخته شده توسط شرکت گوگل بوده و گوشیهای دارای این سیستم عامل در بازار تنوع بسیار زیادی دارند زیرا شرکت های متنوع ای همچون سامسونگ، هوآوی شیائومی، نوکیا، و تقریبا تمام برندها حتی برند دوست داشتنی بلک بری در سالهای اخیر از این سیستم عامل استفاده کرده و میکنند. از طرف دیگر سیستم عامل ios نیز محصول شرکت اپل بوده و تنها در گوشی های آیفون شاهد حضور این سیستم عامل هستیم.
هر دو سیستم عامل از تعداد خیلی زیاد اپلیکیشن ها و بازیهای موبایلی پشتیبانی میکنند، اما وجه تمایز هایی نیز با یکدیگر دارند. میتوانیم بگوییم سیستم عامل اندروید دست شما را برای انتخاب گوشی با توجه به تنوع محصول با این سیستم عامل خیلی باز میگذارد. از طرفی چون این سیستم عامل محصول شرکت گوگل است از اپلیکیشن هایی مانند جیمیل، گوگل مپس و گوگل داکس پشتیبانی میکند. پشتیبانی از دستیار هوشمند گوگل نیز دلیل خوبی برای انتخاب این سیستم عامل برای خرید گوشی به حساب میآید.
اما در مورد سیستم عامل ios باید بگوییم از نظر امنیت یک سرو گردن از اندروید بالاتر است و کاربر برخلاف آنچه که اکثریت فکر میکنند خیلی راحت تر میتواند با این سیستم عامل کار کند یعنی شرکت اپل مجبور است برای رقابت با دنیای بیانتهای اندروید تجربه کاربری بهتر و راحت تری را به کاربر ارائه دهد. اگر این راحتی کار با موبایلتان برای شما از اهمیت بیشتری برخوردار است و یا قبل از انتخاب گوشی از کاربران دیگر محصولات شرکت اپل مانند مک یا آیپد بوده اید، ما به شما پیشنهاد میکنیم تا یکی از گوشی های شرکت اپل را که به نام آیفون شناخته میشوند انتخاب کنید و از انتخابتان راضی باشید چون چیز زیادی را از دنیای اندروید از دست ندادهاید، بلکه راحتی و کیفیت را نیز برای خود انتخاب کردهاید.
به روز رسانی سیستم عامل
بعد از انتخاب خود سیستم عامل، به سوال مهمی برمیخوریم که آیا گوشی انتخابی شما قابلیت آپدیت سیستم عامل را در نظر گرفته است؟. اگر سیستم عامل انتخابی شما ios باشد که خیالتان راحت گوشیهای جدید آیفون قابلیت آپدیت به جدیدترین نسخه ios را دارند. اما موضوع اصلی سر گوشی های مختلف اندروید است که واقعا بسیار گیج کننده است و هرگوشی باید جداگانه مورد تحقیق قرار بگیرد. سیتم عامل اندروید هر سال در نسخه ای جدید به روز میشود، یعنی اگر شما یک گوشی اندرویدی را انتخاب کردید خودتان باید این را در نظر بگیرید که گوشی شما از قابلیت آپدیت برخوردار باشد و تا یک یا دوسال گذشتن از عمر گوشی به یک گوشی قدیمی و کم کاربرد تبدیل نشود.
طراحی و نمایشگر
یک گوشی خوب قبل از حتی روشن شدن باید در دستان شما به خوبی آرام بگیرد. اگر یک گوشی از ظاهر و ارگونومی خوبی برخوردار باشد در هنگام استفاده نیز به کاربر حس خوبی را منتقل میکند. با توجه به بحث زیبایی و ظاهر گوشی شما ابتدا باید به جنس بدنه گوشی توجه کنید. بسیاری از گوشیهای امروزی از بدنه شیشه ای برخوردارند که اگر به آنها دست نزنید شمارا بسیار به خود جذب میکنند اما پس از در دست گرفتن آن ساختار شیشهای متوجه خواهید شد یک جنس شیشه ای که همانند الماس میدرخشد پس از بجای ماندن اثر انگشت بر روی آن اصلا هم زیبا نخواهد بود. البته امروزه تمامی برندهایی که در بدنه از شیشه استفاده میکنند از لایه های حفاظتی زد لک و اثر انگشت نیز استفاده میکنند تا این آثار کمتر دیده شوند.
اما در دست گرفتن گوشی نیز بحث دیگری است که موجب میشود تا در انتخابتان دقت بیشتری بکنید. یک گوشی خوب باید اروگونومی خوبی نیز داشته باشد و به راحتی در دستان شما جای خوش کند. این موضوع زمانی بیشتر به چشم میآید که شما میخواهید با یک دست از گوشیتان استفاده کنید و یا قرار گیری حسگر اثر انگشت در جای مناسب نیز بسیار مهم است و هنگام خرید باید به آن توجه شود، که البته امروزه شاهد این قضیه هستیم که گوشی هایی که از حسگر اثر انگشت ادغام شده با نمایشگر استفاده کردهاند بسیار طرفداران بیشتری دارند، مانند SAMSUNG Galaxy S10 , iphone 11 & 10S , Huawei P20 Pro .
پس از گذشتن از این مرحله که حتی با گوشی خاموش نیز میتوانستیم آن را چک کنیم، ویژگی دیگری که در این بخش نباید از آن قافل باشیم در واقع صفحه نمایش گوشی است. اگر سری به بازار موبایل بزنید متوجه خواهید شد که گوشی های پیشرفته از نمایشگر تمام صفحه استفاده میکنند و استفاده حداکثری از تمام پنل جلویی برای نمایشگر یک مزیت محسوب میشود. از طرف دیگر اندازه این صفحه نمایش به سلیقه شما بستگی دارد. اگر میخواهید از گوشی برای تماشای فیلم نیز استفاده کنید پیشنهاد ما این است از گوشیهایی با نمایشگر بزرگ و تمام صفحه استفاده کنید. در نظر بگیرید که نمایشگر حداقل از کیفیت FHD برخوردار باشد که این کیفیت خودش یک مزیت برای گوشی حساب میشود. مقدار رزولوشن 1920×1080 و 2160×1080 را برای خرید گوشی نیز در نظر بگیرید، البته گوشی های مدرن این رزولوشن را برای گوشی های خود در نظر گرفتهاند. و نکته دیگر در مورد نمایشگر فناوری استفاده شده در آن است که باید بدانید نمایشگر با فناوری OLED نسبت به نمایشگر های قدیمی LCD از ارجحیت بیشتری برخوردارند.
قلب تپنده
این راهنمای خرید به شما خواهد گفت که دو عامل اساسی، یعنی پردازنده و حافظه رم نیز در هنگام خرید باید مورد توجه قرار بگیرد. اگر بخواهیم بهترین راهنمایی را در مورد پردازنده به شما بکنیم، در یک جمله میتوان گفت هرچه محصول جدیدتر، پردازش بهتر. در این بازار رقابتی که هر لحظه تولیدکنندگان گوشی به فکر فروش بیشتر و بهتر هستند این عامل همیشه به سمت پیشرفت و بهبود حرکت میکند. انتخاب نوع تراشه شاید سلیقه ای به نظر برسد اما اصلا اینگونه نیست و همه چیز بر روی شناسنامه پردازنده قابل بررسی است. باز باید اضافه کنیم که اگر دنبال گوشی با عملکرد خیلی خوب هستید و این برایتان با توجه به کاربری گوشیتان خیلی برایتان مهم است، علاوه بر در نظر گرفتن اینکه گوشی باید جدید و به روز باشد باید در انتخابتان گوشیهای پرچمدار را مدنظر قرار دهید.
دوربین
جذابترین بخش انتخاب برای کاربران همیشه دوربین بوده و اکثر اوقات در اولویت قرار دارد. گوشیهای مدرن با دوربین های قدرتمندی که دارند گاها باعث میشوند طرفداران عکاسی نیز با این دوربین های قدرتمند احساس رضایت از عکاسی داشته باشند. ناگفته نماند که کیفیت دوربین سلفی برای برخی از کاربران، حتی از دوربین های پشتی از اهمیت بیشتری برخوردار است. در واقع راهنمایی ما در این مقاله به شما این است با توجه به اعداد و ارقامی که در شناسنامه هر سنسور دوربین قرار دارد و همچنین سلیقه و خودتان دست به انتخاب درست بزنید.
باتری
بحث در مورد باتری از آنجایی بیشتر مورد توجه قرار میگیرد که گوشی های جدید با باتریهای غیرقابل تعویض تولید میشوند، پس باید گوشی را انتخاب کنید که باتریاش از دوام بیشتری برخوردار باشد. دوام بالا داشتن در واقع به این معناست که در برابر استفادههای مختلف از گوشی در طول روز این باتری دوام بیاورد و گوشی شما را روشن نگه دارد. اینکه چه باتری را انتخاب کنید باید به ظرفیت مشخص آن که بر حسب میلیآمپرساعت بیان میشود، توجه کنید و هرچه این رقم بیشتر باشد آن باتری از دوام بیشتری برخوردار است. بحث ظرفیت باتری نیز همیشه مورد توجه تولیدکنندگان گوشی بوده و در این راستا نیز با یکدیگر رقابت میکنند. ناگفته نماند علاوه بر نگاه خودتان به آمار ظرفیت های باتری به رابط کاربری گوشی نیز توجه کنید زیرا دو گوشی با یک ظرفیت باتری و رابط کاربری مختلف میتواند دو بازدهی مختلف از استفاده باتری به شما بدهد.
حافظه ذخیره سازی
اگر اهل ذخیره کردن عکس یا فیلم و خاطره ساختن باگوشی خود هستید. اگر اهل تماشای فیلم در گوشی هستید. اگر فایل های زیادی را در گوشی خود نگهداری میکنید. باید محصولی را انتخاب کنید که بتواند این نیازهایتان را از نظر فضای ذخیره سازی برطرف کند. و این بحث آنجایی مهمتر میشود که هر بار شاهد ارتقای کیفیت دوربینهای گوشی و در نتیجه افزایش حجم عکس و فیلم های تولید شده توسط آنها هستیم. و پیشنهاد حداقلی ما به شما برای فضای ذخیره سازی گوشیتان 64 گیگابایت است که البته حافظه 32 گیگابایتی نیز نیاز معمولی شما را تامین میکند. ناگفته نماند که گوشیهای پرچمدار فضای بیشتری را نیز برای کاربران در نظر گرفتهاند. در کنار حافظه داخلی گوشی باید به قابلیت ارتقای حافظه به وسیله کارت حافظه خارجی را در نظر بگیرید. قابلیت ارتقا تنها در گوشی های اندرویدی پیدا میشود، پس در انتخاب گوشی های آیفون همان حافظه داخلی را فقط دارید که باید توجه بیشتری را به آن اختصاص دهید.
ماندگاری
بار دیگر بدنه و طراحی گوشی را مدنظر قرار دهید. همان جنس های شیشه ای که در بخش ظاهر گوشی به آن پرداختیم، بار دیگر در اینجا مسئله ساز خواهد بود. این جنس بدنه بسیار آسیب پذیر تر از جنس فلز و شیشه است و برای نگه داری بهتر از آن همیشه باید از محافظ استفاده شود تا در اثر ضربه و پرت شدن حداقل آسیب به آن وارد شود. شما برای حفاظت از گوشیتان همیشه بدترین حالت را درنظر بگیرید و بهترین روش را برای حفاظت از آن انتخاب کنید. برای بدنه های فلزی که اگر ضربه بخورند ممکن است آسیب خاصی نبینند اما بسیار در شکل ظاهریشان تغییر ایجاد میشود و ظاهری ناپسند پیدا میکنند، ما به شما پیشنهاد میکنیم از کاوری مناسب برایش استفاده کنید. علاوه بر این پشتیبانی از استاندارد IP68 یا IP67 نیز ویژگی دیگری است که باید در انتخاب گوشیهای مقاوم در برابر آب و گرد و غبار در نظر داشته باشید.
قیمت
اصلی ترین و ابتداییترین بخش در راهنمای خرید گوشی در نظر گرفتن رنج قیمتی گوشی است. مخصوصا کاربران ایرانی که هر روزه با گران شدن دلار باید انتخابشان را تغییر بدهند این بخش بسیار مهم است. البته با توجه به تنوع تولید کنندگان گوشیهای میان رده و پایین رده و بازار رقابتی آنها این امکان برای خریدار فراهم است تا در رنج قیمتی پایین نیز انتخاب خوب و متناسب با سلیقه خود را داشته باشد. نکته ای که در این راهنمای خرید به شما گفته میشود این است که همیشه قیمت بالا دلیل بر برتری یک گوشی ندارد. شما علاوه بر قیمت گوشی باید به تمام ویژگیهایی که ما در این راهنمای خرید گوشی به شما گفتیم، توجه کنید. ساده بگوییم گوشیهایی ارزش خرید با قیمت بالا را دارند که ویژگیهای برتری نسبت به رقبا داشته باشند. گوشی موبایل شاید در قیمت های بالا تنها یک کالای اکسسوری و لاکچری به نظر برسد، اما هیچگاه از ویژگیهای فنی آن نباید غافل شوید.
رده گوشی
با توجه به ویژگیهای گوشیهای هوشمند، این گوشی ها در یکی از دستههای پرچمدار، میانرده و پایین رده قرار میگیرند. پرچمداران که حسابشان از دو دسته دیگر جداست، این دسته از پیشرفتهترین ویژگیهایی گوشیهای هوشمند برخوردارند. اگر از نظر قیمت مشکلی با این دسته ندارید قطعا از همین دسته گوشیتان را انتخاب کنید. اما قیمت پایینتر همیشه دلیل بر بیکیفیت بودن گوشی های نیست و شما حتی در بین گوشیهای میانرده نیز محصولات خوبی را مشاهده میکنید. امروزه بر اساس آمار خرید حداکثری در بین گوشیهای میانرده سازندگان گوشی موبایل طالب این هستند که تمرکز بیشتری روی این قسمت از بازار داشته باشند و گوشیهایی با کیفیت بالا را در این دسته تولید میکنند که شاید فقط به دلیل برخورداری از بدنهای ضعیفتر و یا سایر ویژگیهای پایینتر در این دسته قرار گرفتهاند. اما آنجایی که کاربران انتظارات کمی از گوشی هوشمندشان دارد به گوشیهای پایینرده تعلق میگیرد. این دسته حداقل امکانات و ویژگیها را در گوشیهای خود داراست.البته ناگفته نماند برخی ویژگیهای گوشیهای پایینرده قابل رقابت با گوشیهای سطح بالاتر نیز هستند.